Lucia

Idag är det Lucia. Amanda ska för första gången gå luciatåg på dagis. Såååå spännande. Hon var så uppspelt igår att hon inte kunde somna förrän efter 21 och hon skulle upp kl 06. Ja, det gick ju jättebra, hon for upp ur sängen och skulle ha sin krona.

Vi var på Tingdamskolan i matsalen, som dagis lånar för att alla ska få plats och se. Kl 6.45 var det samling ombytta och färdiga och kl 7.00 var det dax.  Amanda var ju så klart Lucia och hon var den finaste lucian jag sett. Hon var så otroligt söt med sitt långa, blonda, lockiga hår med luciakrona i och det vita linnet och röda bandet. Hon var en riktig prinsessa. T. om. fröknarna tyckte att hon var så fin, "årets lucia 2007" . Behöver jag säga hur otroligt stolta mamma och pappa var. Även mormor, Hanna, Johan, Ida och Tim var där och tittade.

På morgonen innan lucia

image13


Min lilla Lucia

image14

image15

"Lussevaka"

Ja,  idag har jag och barnen haft lite lussevaka och bakat lussekatter. Ja, det blev några lussekatter och många lussebullar. Amanda tyckte det var för svårt att göra "katter" så hon gjorde bullar, med MASSOR av russin. Även Alva bakade, en jättefin lussebulle med russin. Hon var annars mest intreserad av att äta upp russinen :-)

På förkvällen skrev vi julkort som vi sedan delade ut några i området.


Amanda och Alva bakar

image5



Här är resultatet

image6


Alvas lussebulle

image7

Årets julkort

image10

Amanda tomte

image11

Alva tomte

image12

Helgen

Helgen har varit lugn. Har mestadels varit hemma och fixat och donat. I lördags var Thomas på julfest med jobb och vi tittade på Lilla Eurovision songcontest. Sverige kom 8 :-( Amanda och jag åt lite godis och mös i soffan. I söndags var det andra advent.
Hela helgen har det varit tråkigt grårengigt väder. Tur att man fått upp alla stjärnor och stakar, så man får lite mys känsla. Ja, julen närmar sig med stormsteg......

Ur barnamun

Igår efter Amanda hade duschat pratade vi lite om allt möjligt, när hon plötsligt säger:

Jag tycker jätte mycket om min lillasyster,
hon är så söt och ska alltid finnas hos henne.
Mamma, jag älskar henne.

Kan man bli mer än tårögd när ens underbara barn säger så !!!!!!!!!!!!!!!!!!


December och 1:a Advent

I förrgår var det den 1 december. Amanda och Alva fick sina adventskalendrar med choklad i och behöver jag säga att det var lycka !!! Lite senare var det även dax för paket adventskalender. Amanda fick öppna sitt första paket, lila glittrigt nagellack. Hon var helt överlycklig.

Amandas rum blev även det färdigt. Nu är det lila med prinsesstavlor på väggarna och vita möbler till. Hon har även fått ny STOR (vanlig) säng, så lillasyster kan få hennes växasäng till våren. Det är så fint och Amanda älskar det. Nu är det bara Alvas rum kvar att måla för denna gången. Till våren tänkte vi ta vårt sovrum och bebisens som just nu är gult, då vi inte vet vad som busar runt där inne :-)

Igår var det första advent. Ohh vad det är mysigt med alla ljus som är tända denna otroligt mörka, gråa tid. Ialla fall här nere i Skåne. Amanda var hellycklig att hon fick tända första advents ljuset. Ja, huset är nu pyntat, bara granen som fattas, men den väntar vi lite med.

RSS 2.0