Bvc igår...

Ja, då var det bvc besök igår igen. Ja, går faktiskt inte så ofta, varannan vecka. Allt var bra med lilla Amelia, hon går upp kanon. Igår var Amanda och Alva också med. De får ju inte vara på dagis efterom de hade pos halsprov (halsfluss, även om de inte är sjuka överhuvudtaget) så de fick följa med. Ingen var gladare än de.

Dagens siffror:

Vikt: 5280 g
Huvudmått: 38,6 cm

Ja, går upp i vikt gör hon iallafall, trotts strulande amning. Där är rikligt med grädde i dessa boppar :-D

Idag är hon 6 veckor !!!!!!! Kan knappt fatta att hon varit hos oss så länge, tiden går så fort......

Så var det dags igen....

Ja, nu har jag fått halsfluss igen :-( 4 veckor sen sist. Kände i fredags att det började skava lite i halsen. Lite mer under kvällen för att under natten till lördag/påskafton bli värre. Lördag morgon har jag feber och riktigt ont i halsen och svullen. Vi var bjudna på påskfest hos mamma. Jag åt alvedon för att orka ta mig till bilen och hem till mamma. Där åt vi middag och innan deserten tackar vi för oss, för då mår jag riktigt skit. Amanda stannade kvar och sov över, då hennes kompisar My och Freja var där.

Väl hemma deckade jag direkt. Natten var inte rolig. Halsen blev tjockare och ondare och jag kunde knappt sova mellan amningarna. Sön morgon är det outhärdigt. Åker in till jourcentralen 8.10. Där var inte så mycket folk, så det gick fort. Läkaren tittade bara i halsen och behövde inte ta halsprov, för att konstatera att jag hade en ordentlig halsflus. Jaha, penicillin, ja det fick ju bli kåvepenin igen då jag ammar. Han höjde dock dosen.

Sov sen större delen av fredagen på mammas soffa. Måndag em mår jag bättre och orkar mig upp och ut.

Idag tis har jag varit på vårdcentralen med Amanda och Alva. De är inte sjuka alls, men eftersom jag får upprepade halsflussar måste någon vara smittbärare i min närhet, och visst BÅDA var pos. Det var bara till apoteket och hämta ut penicillin till dem båda.

Hoppas innerligt att Amelia klarar sig........

Lite bilder mm....

Tiden bara flyger iväg. 5 veckor idag och lilla tjejen har redan gått upp nästa 1,5 kg sedan lägsta vikt :-) .  1 mån gammal vägde hon 4725 g var 55 cm lång och hade ett hattmått på 38,5 cm. Stora tjejen.

Här kommer lite bilder på lilla Amelia och hennes stora systrar...

Amanda och Amelia 1 dag på pat hot.
image32

Alva och Amelia 3 dagar
image33

Amelia 2 dagar
image34

Pappa och Amelia 5 dagar, myser i soffan
image35


Amelia 9 dagar, i babygymmet
image36


Amelia 12 dagar
image37


Amelia 12 dagar
image38


Amelia 16 dagar, i babysittern
image39


Amanda och Amelia 24 dagar
image40


Amelia 25 dagar, på väg till bilen
image41

Alla tre prinsessorna, inte lätt att fånga alla på en bild ;-)
image42

Amelia badar....

Ja, det är ju ett litet tag sen Amelia hade premiär i badet, men lägger in några bilder nu i efterhand på hennes första bad.

image30

Här med storasyster som var med....


image31

Ja som ni ser så tyckte hon jätte mycket om att bada.

Magsjuka igen...

Ja i fredags var det dax igen. Amanda kräktes på morgonen när hon gick upp. Fast ingen vanlig magsjuke kräkning, denna var typ saliv kräk med skumm. Tre sådana fram till 12 tiden, sen var det lugnt fram till 14 tiden då var det dax för nr 2. Det var däremot mer magsjukeliknande. Det var som vatten och luktade ve och fasa. Hon hann inte lämna toa förrän det var dax igen. Höll på så fram till 18- tiden, sen var hon lika pigg som vanligt. Jätte konstigt. Dagen efter hade hon fast bajs igen.

Ja, sen på lör em vid 17 tiden började jag må illa. Mådde jätte illa sen hela kvällen och natten. Kunde knappt sova. Men vid 10-tiden på fm så försvann det.

Måndagmorgon var det dax för Thomas. Hans första jobbdag sen Amelia föddes. Fast han mådde inte illa och kräktes, utan sprang "bara" på toa ett ex antal gånger....

Ja, hoppas innerligt att det är över för denna gången och att Amelia klarar sig.

Idag...

Har syster Ingbritt från BVC varit här på hembesök. Skulle ha kommit för en vecka sen, men eftersom jag (mamma) fick halsfluss då. Ja, lilla Amelia får iallafall i sig bra med mat. Vid 1 dygns ålder (vid hemgång) vägde hon 3325g, vid 4 dagars ålder (utskrivning och PKU) 3650g och idag 14 dagar sen utskrivning (19 dagar gammal) vägde lilla Amelia 4380g. Det kallar jag bra viktuppgång !!!

Bebis är här....

Ja, den 14/2, alla hjärtansdag kl 15.40 föddes vår tredje lilla prinsessa. Äntligen kom hon, +8 dagar. Hon är en kopia av Amanda och Alva som bebis, lika söt och underbar. Det finns inget mer underbart. Min underbara lilla Amelia.

Hon vägde 3565g och var 52cm lång. Hattmått 36cm. Förlossningen gick jätte bra och fort :-) Förlossningsberättelse kan läsas i bebis08 bloggen, www.bebisen08.blogg.se där finns även lite bilder på vår tredje prinsessa.

Har inte varit så aktiv här på ett litet tag, men ska bättra mig nu. Numera ska jag endast skriva här, då Amelia är hos oss och vi nu är fem i familjen.

Amelia och mamma

image28

Här med stolta pappan.....

image29



Amelia nyfödd....

image25


här med stolta storasystern Amanda på pat hot

image26

och med nästa stolta storasyster Alva ( 3 dagar gammal)

image27


RSS 2.0