Ystad djurpark

Idag har vi varit i Ystad djurpark. Jätte fin och mysig djurpark. Lite andra djur än i Skånes djurpark och framförallt så fick vi sett alla djur. Där var b la Zebror, Lama och olika sorters apor. Är helförtjust i apor =) Fanns även en del reptiler som Leguan, ormar, spindel och vandrande pinnar, men det ä ringet jag gillar så det hoppade jag över och satt kvar och fikade istället när de andra gick dit.
Amanda tyckte att det var jätte kul, och bättre än Skånes djurpark. Mycket härlig och vacker natur och djuren hade det jätte fint. Efter rundan, fikade vi och lekte på lekplatsen. Avslutade  med ponnyridning för Amanda.

Mycket lyckat, det kommer vi absolut göra om =)

Midsommar

Midsommarafton firade vi hos mormor och morfar i år (som vanligt). Kom ju hem kvällen innan från Lalandia, så man var lite trött och mör. Vädert var lite si och så där under dagen, men blev bättre på em så barnen kunde bada =) I år var vi en del, mormor och morfar, Hanna, Johan, Ida, Tim, Molle, Anna, med My, Freya och Maja, Conny, Gunilla med Timmie, Bengt med Malin, Rasmus, Jessica och Linda och Anders, Susanne med Rickard och Carro. Lite senare kom även Emma och Jocke. Hade en bra midsommar med god mat och trevligt sällskap !!!

Lalandia

Ja, förra veckan (måndag) var det ÄNTLIGEN dax att packa bilen och köra över bron till Lalandia. Som barnen, speciellt Amanda hade längtat.  Var där mån-tor. Hade super sköna 4 dagar med MASSOR av bad och en del Monkey Tonkey land. Barnen var som i himmelriket, helt överlyckliga. De badade och badade och åkte vattenrutchkana för glatta livet. Amanda åkte ALLA vattenkanorna helt själv !!! och Alva alla med oss. Hade  en fantastisk sem, med mormor och morfar och Tim och Ida. Vi delade alla ett 8 per ett hus. Vädert var toppen, sol och 25 grader varmt =) helt underbart. Solade på dagen (när Alva sov välbehövlig middag) och grillade på kvällen.

Amanda tjatar redan om att åka igen ....

Bilder kommer . . . . .. .

Bilder...

Här kommer de utlovade bilderna från Skånes djurpark.






Tre av mina fyra älsklingar =)































Så avslutade vi med lite glass =)

4 mån och första smakis !!!

Idag är lilla mini prinsessan redan 4 mån !! Min lilla snäcka. Har kryat på sig, ingen feber och så mycket hosta och snuva, men fortfarande inte helt sig själv. Hon är så dukig lilla snäckan, tar allt och stoppar i munnen, jollrar för fullt och skrattar högt och ÄLSKAR att sitta i sin matstol. Hon är så underbar....

*Heja Sverige !!!!*






*Jag kan redan läsa *


Igår provade vi första smakisen, potatis och majs. Det var väl ingen jätte hit tyckte hon. Fick in i munnen och hon spottade ut, jag stoppade in och hon spottade ut, så höll vi på en stund. Fick kanske i sig 1-2 tsk mat. Var mycket mer intresserad av att äta upp haklappen =)









Skånes djurpark

I måndags var vi i Skånes djurpark. Vädert var toppen, soligt och fint och inte för varmt =) Vi fick se de flesta djuren, men inte vargarna och deras ungar tyvärr. Dock fick vi se favoriterna,  björnarna och  dessutom när de matades. Amanda älskar björnar och tjatade hela tiden om att få se dem, så dagen var räddad. Alva var otroligt duktig, gick i princip hela rundan själv. Vi hade en jätte mysig dag tillsammans, hela familjen.  Efter fikade vi på Hardys, ett favorit ställe =) som vi alltid fikar på när vi åker till Hästveda på sommaren.

Vi var hemma 16.45 och 7.30 började Amandas fotbollsträning. Tur att barnen somnade på vägen hem.....

Bilder kommer senare.

BVC idag..

Idag var vi på bvc och träffade Christina, då Ingbritt har sem. Allt ok. Är ju hostig och förkyld, men hade ingen feber sen inatt, så vi gick. Tyvärr kom den senare i em, men det visste vi inte då.
Pratade om mat och att börja med smakisar, här rek de en att börja vid 4 mån ålder.
Christina tyckte att hon är så jätte duktig. Mycket stabil i nacke och rygg och griper efter saker och stoppar i munnen, jätte tidigt enl henne (är 4 mån nu). Det har hon gjort i ca 2-3 veckor  =)

Dagens siffror : 4 mån

Vikt: 7150 g
Längd: 65 cm
Huvud: 42 cm

Hon växer så det knakar....

Nu är det Amelias tur...

Igår under dagen var Amelia inte riktigt sig själv. Lite gnällig och sov mycket. Ja, svaret kom på kvällen, då jag tyckte att hon var varm och tog en temp. 38,5 visade den. Min lilla snutta har feber, är sjuk för första gången. Stackars lilla snäckan. Var glödhet inatt och fick alvedon.  Imorse hade hon ingen feber, men den kom nu senare i em igen.  Hoppas bara att hon är bra till på måndag då vi åker till Lalandia.

Krya på dig min lilla prinsessa......

Morgon...

Ja, idag går barnen sista dagen på dagis innan "sommarlov" till 18 augusti.  Amanda är helt förkrossad, inget dagis på 2 mån. Hon älskar sitt dagis......

Idag ska jag och Amelia till Babyland och serva vagnen. Fick en värdecheck på en gratis servis av syskonvagnen när vi köpte den och det är dax nu. Ja, det är inte klokt, vagnen behandlas som en bil, den ska tvättas, servas och man pratar om årsmodeller mm...... Men jag älskar vagnar och skullekunna byta OFTA och jag varit rik :-D

Imorgon ska Amanda på kalas till Simon så jag ska även fixa present till honom idag, tror det blir ett bio presentkort, vet inte annars vad man köper till en 4 årig pojke, kan ju bara flickor  :-D

Ja, det är vad jag ska pyssla med idag .......

Febern borta..

Ja igår morse var febern som bortblåst. Helt otroligt, i måndags kväll hade min lilla Amanda 40 graders feber och bara låg på soffan/sängen HELA dagen och åt ingenting, två glassar, och dagen efter är febern borta. Ja, skönt är det iallafall. Hon har lite hosta kvar och är lite obstruktiv, men det är hon varje vår.

Hoppas nu bara att det inte ska gå igenom oss alla, vi som ska till Lalandia den 16 juni......


Amanda sjuk..

Igår kväll fick min lilla Amanda feber. Imorse vaknade hom med 39 graders feber och hosta :-(  Hela dagen har hon bara legat på soffan eller i sängen och slummrat större delen av filmerna. Inte ens glass är gott. Min stora lilla tjej. Det värsta är ju att hon inte kan gå  på fotbollsträningen i kväll eller dagis i morgon. Nu ikväll är tempen uppe på 39,7 grader. Hoppas hon är bättre snart, student på onsdag, barnkalas på fredag och kalas för Ida på lör. Dessutom är det riktig sommarvärme ute, ca 30 grader strålande solsken, inte så kul med feber......

Krya på dig lilla älsklingen.... 

RSS 2.0