Trist väder......

Vädert är så grått och trist idag. Soligt och riktigt skönt igår och så grått i dag =(  Barnen är hemmaoch lediga med mig och Amelia idag =) Tror att vi ska ta och baka lite chockladbollar =)

Tjingeling!!!!


Nytt jobb

Ja denna veckan började Thomas nytt jobb som fältsäljare på Scantech. Var på utbilddning mån-tis  i Göteborg och nu igår och idag går han med  en försäljningschef  från Stockholm. Är så glad för hans skull. Behöver lite stimulans och utveckling på jobbfronten. Tror att ddetta jobbet kan passa honom.
Var själv på jobb igår och lämnae ny föräldraleddiglapp till siste aug. De blev inte alls glada, då min ersättare slutar efter jul och så ska Anna ha bebis i  Mars, och de får inga ssk. Ingen som ens söker!!!

Annars är det ganska lugnt här hemma. Amelia växer och utvecklas. Har börjat vinka =) Kämpar på med maten.Äter lite gröt och ca 60-120 ml välling ibland. Har nu de senaste två-tre veckorna ätit typ varannan timme hela natten. Inte alls kul. Men vill ju inte sluta amma än, är ju så mysigt. Men mina barn har en förmåga att inte vilja ha riktig mat och välling, förrän jag slutar amma. Ja, vi får se....

Amanda och Alva går varannan dag på dagis och älskar det.  De börjar bli så stora. Amanda närmar sig fem och Alva har växt något otroligt under sommaren. Har i princip hoppat över stl 86!!

Ja, är iallafall så glad att jag får vara hemma med mina älsklingar..................

Amelia 7 mån

Idag blir lilla Amelia 7 mån!!!! Tiden bara rusar iväg. Hon sitter så fint på golvet, försöker vinka, börjar "prata" mer och mer, leker med leksaker och SPRINGER i sin gåstol fram och tillbaka. Är ju lite bökig med maten och vill ju bara amma, men igår kväll fick vi i henne 120 ml välling och idag ca 10 tsk gröt och 6 tsk potatis och grönsaker. Det är 10 resp 6 tsk mer än tidigare ;-) Har bara spottat ut och klöktstidigare, men idag satt hon med detimunnen och typ tuggade. FRAMSTEG!! Ja, hoppas det släpper nu.......

Ska få tummarna loss och lägga ut lite  bilder på barnen snart !

Varit i Oslo..

I onsdags åkte Thomas, jag, Amanda, Alva och Amelia med Oslofärjan. Resan började bra. På bussen till Köpenhamn kräkte Alva rakt ut. Blev antagligen åksjuk, för första gången. Har kräkts typ 2-3 ggr i sitt liv.  Var  själv jätte illamåendde, men jag är också åksjuk, speciellt när jag åker buss. Väl på färjan åt vi middagsbuffè. Supergott!!! Massor medd fisk, kräftor, räkor, olikaformer avlax, makrill, spätta mm mm  och massa olika grönsaker och till sist OSTAR...
Torsdag morgon efter frukostbuffè bar det av in till Oslogågata. Där var det lite kallare än här hemma, tur att man tänkte på att man åkte norr ut och tagit med jackor. Gick även upp till slottet och Amanda var så imponerad av slottet. Gick och hoppades på att få se prinsessan, men det ända hon fick se var vakterna =) Åt lite lunch och gick i affärer. Gick tillbaka till båten vid 13.30 och badade =) På kvällen var Thomas och Amanda på barn disco och Amanda vann sin första danstävling!!!!  trotts att de andra tävlande var 9-11 år!! Hon vann en Stella barbie =) Fredag fm var vi åter hemma i Kägling igen.
Hade verkligen jätte mysigt. Alla vi känner höjde på ögonbrynen när vi berättade att vi skulle ta med barnen, men det gick jätte bra. Hadedet så härligt hela familjen tillsammans.

Äntligen

Igår kväll och ikväll har lilla Amelia ätit ca 160-170 ml välling. Har länge provat med Nestles milda havrevälling,men hon har tvär vägrat, precis som med gröt och alla andra smakisar. Var och handlade i torsdags och fick en liten snilleblixt när jag gick bland välling och blöjor, att prova Sempers drickfärdiga milda havrevälling. Och det funkade, helt otroligt !!! Men kände att den är mycket tunnare än Nestles, mer lik bröstmjölken. Vill absolut inte sluta amma, men vill att hon ska få lite på kvällen innan kväll/natt amningen för att sova lite bättre, då hon vägrar gröt.

Hoppas nu bara att det håller i sig !!!!


Alva 2 år !!!

I dag är det lilla Alvas födelsedag. Tänk att hon har varit hos oss i 2 år redan... Min lilla prinsessa. I morse när hon vaknade gick vi, jag, Amanda och Amelia in och sjöng för henne och hon fick ett paket. Först tittade hon på oss, och undrade nog om vi var riktigt kloka. Sen förstod hon och öppnade sitt paket, en egen liten dammsugare. Hon blev jätte glad. Sen var det dagis. Mötte Melwin, Neo, Nova och Anna och hade följe med em. Då fick en liten present till, en lite barbie docka med Hello Kitty kläder, så sött!! Jag bara ÄLSKAR Hello Kitty!!!! På dagis firade henne med flagga och bildd utanför dörren (ytterdörren) och med glass och ballong. I em när pappa kommit hem fick hon resten av paketen, en docka som hon ÄLSKAR redan, dockvagn, Hello Kitty spann och vattenkanna, liten barbie med häst (av Amanda, som hon köpt själv) och en väska. Sen kom Anna, Melwin, Neo och Nova och Mormor, Tim och Ida och vi hade lite kalas med kakor och tårta. Ska ha kalas på söndag, men firade lite iddag på hennes ddag också. Av mormor, Tim och Ida fick hon en micro med mat och ett diskställ med disk, disksvamp mm i. Hon älskar att leka med kökssaker och dockor.

Ja, tror att hon haft en jätte bra dag, är jätte glad för sina saker och var helt slut när hon gick och lade sig vid 20.30!!!

Lilla tjejen, som har blivit stor........  Grattis än en gång lilla tjejen, älskar dig så mycket lilla gumman.....

September och höst

Ja, idag är det 1 september och därmed höst (ja iallafall höst mån). Ha varit höstliknade väder i veckan. Ganska ok, men kalla vindar. Men helgen har varit toppen fin! Riktigt varmt, linne och shorts värme =) Hoppas på det i några dagar till, men det är väl lite för mycket begärt ;) Inte långt kvar till jul. Amanda längtar så, trotts att hon inte vet om julklappen, Lalanddia resan 25/12-28/12  =) Ska bli så mysigt.

Imorgon fyller min lilla mellan prinsessa, Alva, 2 år!!!!!  Tänk vad tiden går.....

Det går framåt

Ja, med min vikt. Vägde 91,5 kg när jag kom in till förlossningen. Idag 6 mån senare väger jag 65,5 kg!!! 26 kg lättare!!! Men jag har ju fått kämpa. Inget godis eller socker alls, inget bröd, pasta, potatis eller ris. Här har det inte varit någon svalkande glass i sommarvärmen inte. Det är bara att bita ihop. Känns så bra. Vill gå ner något kg till, men väntar mig inte se ut som tonåren igen. Börja bli lite kul att gå i affärer =)

Har tyvärr inga foto på mig själv, få se om vi kan få till det.... 


Dop

Igår var vi på dop av Nova. Lilla snäckan var så fin i sin virkade dopklänning =) Tyst och snäll var hon också i kyrkan. En liten flicka till döptes så hela kyyrkan var full. Massor av barn. Efteråt blev det god smörgåstårta oc tårta och  kaffe. Ja, jag hoppade tårtan så klart. Hon fick jätte många fina doppresenter, av oss bokstaven N (hängsmycke) ien tvinnadd kedja i guld.  Blev  smörgåstårta över, så den delade vi, jag, Thomas och Anna på. Patrik ville inte ha. SUPER gott !!!!

Senaste BVC besök

Ja, då var lillan 6 mån och BVC besök med läkar kontroll,den 26/8. Allt var kanon bra och Regina (läkaren) var imponerad av min lilla prinsessa, att hon satt själv =)  Ja, vikt och längd var ju också kanon. Pratade lite om maten, som hon INTE vill ha!!!! Har ju en mycket fin viktkurva, så det gör ju inte så mycket. Får kämpa på.  Hoppar över 7 mån besök tills BOEL när hon är 8 mån. Det bygger om vår VC och BVC så de är i provisoriska lokaler och jätte ddåligt med tider, så vi hoppar 7 mån. Hör ju av mig om det är något.....

6 mån siffror:

Vikt: 8450 g
Längd: 68,5 cm
Huvudomfång: 44,2 cm

RSS 2.0