Jul och Nyår 2007

Jaha så har denna jul och nyår gått. Julafton var vi hemma hos mamma och Fluan. Hanna jobbade fram till kl 14, sen hämtade Thomas henne. Vi åt god mat och kl 15 tittade alla barn, stora som små på Kalle. Efter Kalle kom tomten. Amanda blev så glad, medans Alva blev rädd. Amanda knasade ganska snabbt att tomten var ju morfar, för han hade ju morfars armband och byxor. Vi försökte prata bort det, men det gick inte riktigt hem. Samma med tomten på dagis, det var ju inte den riktiga tomten, det var ju Bengt (kocken) som klätt ut sig. Ja, det är inte lätt, trodde att hon var för liten för att lista ut det. Men,men....

Amanda och Alva julafton

image16

Pappa och Amanda julafton

image21


Vi fick massor med julklappar, barnen fick leksaker i mängder. Jag och Thomas fick presentkort på Babyland, 2400 kr av mamma, Fluan och farmor. Jag fick en LCD tv 32 tum av Thomas till sovrummet :-) och han fick en ölmaskin och ett ölfat. Sen fick vi morgontofflor av Hanna, ljus av Emma, biobiljetter av Ida, brödkorg och jag ett halsband av Tim och trisslotter av Johan. Ja, vi fick ju massor av julklappar :-D Barnens kan vi inte räkna upp.

Amanda och Tomten

image17

Juldagen var vi hos Robban och Carina. Där åt vi först julmat, sen fläskestekt med potatis och sås, rödkål och brysselkål och marängswiss till efterrätt. Jätte gott.

Annandagen var jag och Amanda och shoppade. Amanda och Alva hade ca 1000 kr i sina sparbössor och vi hade lovat, att Amanda skulle få köpa vad hon ville (ja inom rimliga gränser). Hon köpte en Princesskjol, Tinkerbell väska, Tinkerbell klämmor, armband, tröja och en rosa kofta. Till Alva köpte jag en klänning, kofta, tröja och ett  nattlinne. Amanda var så nöjd.  Pengarna som blev över sätts in på deras sparkonto.
Till mig och Thomas och bebisen blev det inga kläder, bara en ny tv bänk och vitrinskåp i ek från Jysk.

Nyårsafton, var vi hemma hos mamma och fluan. Några andra var där också, Gunilla och Conny, Emma och Jocke, Anders och Susanne och Bengt. Alla barnen var också med, Johan, Andy, Ida, Tim, Rasmus, Jessika, Linda, Timmie, Carro, Amanda och Alva. Vi åt gott, heta räkor med aioli till förrätt, kycklingfile med bacon, ost, basilika och soltorkade tomater täcke, wokgrönsaker, blandsvampsås och skivad potatis till varmrätt och kardemumma panacotta med hjortronsylt till efterrätt. Jätte gott.

Alva nyårsafton

image18

Amanda nyårsafton

image19

Mamma och Alva nyårsafton (ett litet försök iallafall)

image20



Alva hade sovit sen middag för att orka en liten stund på kvällen, men hör och häpna, hon var vaken över tolvslaget och satt i vagnen och tittade på raketer. Helt imponerad. Efter alla raketer och pommac skålande, åkte vi hem ( ca 00.35). Barnen somnade direkt, men var oroliga några tim och Thomas snarkade så att jag inte somnade förrän efter 04.30 :-( Gissaom jag var trött nyårsdag, när Amanda kom kl 8!!!!! Men min snälla man gick upp med henne:-) TACK älskling, du är bäst !!!!!!

Nyårsdag var vi som några års tradition hemma hos mamma och åt kinamat :-)

Julgrans pyntning..

Idag (sön) har Amanda klätt granen, med lite "hjälp" av lillasyster. Amanda hängde i och Alva tog ner :-) Men tillslut var den färdig och den blev så jättefin.


RSS 2.0