Julen

Så var jul och nyår över för denna gången.  Julen blev inte som den brukar, lite kaotisk. Den 22 dec ringer morfar (min pappa) och frågar vad han ska göra då han har ont i magen, uppe i magen och det bränner och svider. Han är i Göteborg på utbilddning men ska åka hem mot senare eftermiddag (detta var vid 13 tiden). Fick veckan innan Naproxen för sin armbåge, så jag sa att det kanske var de han fick ont av och att han skulle åka till Ahlmansgatan när han kommer från Göteborg. Det skulle han göra, bara det sa att något inte stämmer, min pappa HATAR sjukhus och allt därtill, och när han vill dit självmant då är det något som inte stämmer.  På tåget hem fick han mer och mer ont, kunde knappt gå och räta upp sig och fick hög feber. Väl på Malmö central tar han BUSSEN till jourcentralen. Där var ca 30-35 patienter i kö, men ssk i luckan såg hur dåligt han mådde och kallade på läkare direkt. Det blev ett jäkla liv i väntrummet på de andra. Ganska omgående kommer en ambulans och hämtade honom och körde till kir akuten. Där konstaterade de (som jourcentralen) att det var blindtarmsinflammation. Blev inskriven på akuten 21.30. Tyvärr hade andra akut/trauma fall på op så morfar fick vänta. Kl 6.00 (23/12) rullade de in han på op, men det var lite för sent, för när de går in med laprascopi så är hela buken full med var, blindtarmen hade brustit.  Op tog 4 timmar (normalt 2) de fick öppna upp honom helt, från typ blyggdbenet till naveln.  Var mycket smärtpåverkad och svår att smärtstilla, fick därför ligga på uppvaket 7,5 timme.

Lillejulafton
För mamma var det lite kaos. Hon hade en beställning med utkörning, hade inte handlat julmat, städat, hade sista julklapparna kvar och inget körkort. Jag stod och bakade mina 6 tårtbottnar på morgonen när jag pratade med henne. Skulle ju baka två larvtårtor till Melwin som fyllde 4 år julafton =) Var färdig medbottnarna vid 12 tiden, kastade mig in i duchen och bort till fiket. Körde ut tallrikarna (här i Oxie jag ), hem till mamma lämnade mat, in till EKO hallen och bytte en leksak, vidare in till stan och UMAS, upp på avd, ingen morfar ännu. Väntade en stund, gick ner till pressbyrån och köpte kaffe till mig och mamma en korv. Upp till avd igen men ingen morfar. Stack då bort till Triangeln fixade sista julklapparna, tillbaka till UMAS, fortfarande ingen morfar på avd, =( då körde jag hem, köpte med mat och åt. Började smått med utskärningen av tårtorna och blanda vaniljkräm mm. När morfar kommit till avd (17.30)  var mamma där en stund Hanna kom också, tog därefter bussen till COOP och handlade. Ringde när de var färdiga, dåjag körde och hämtade dem. Var hemma vid 21 tiden, fortsatte med mina tårtor och var färdig vid 23. VILKEN DAG!!!!!! Skulle ju vara hemma hela dagen och baka tårtor och packa inför Lalandia. Jaja..... Tänk på stackars mamma!!!!!!

Julafton
Upp kl 7.00 började med det sista på tårtorna. Marsipanen räckte inte!!!! Kaos!!! Thomas kastade sig i bilen och körde ner till Konsum. Undertiden duchade jag fixade till barnen, tillbaka fick på marsipanen och det sista. Var bort till Melwin 9.45 och fick fixat ögonen och munnen på tårtan. Kalaset (frukost, med underbara bullar =)) började kl 10. Tårtorna blev goda, enl de andra. Hemma vid 14 tiden, bytte om och bort till mamma. Trodde att vi kanske kunde ta hem pappa/morfar en stund, men det gick inte =( Julafton utan honom =(  Maten var underbar!!!!!! och allt blev jätte bra, trotts allt!!!! Var hemma vid 20.30 och var helt slut, men hade ju inte packat alls inför Lalandia så det var bara att sätta igång. 

Juldagen
Dagen började inte bra, tidig morgon kräkte Alva och fick 40 graders feber. Vi skulle varit bort till Anna och Patrik innan vikörde till Lalandia och hälsa på pappa/morfar på sjukhuset, men vågade inte med tanke på ev smittorisk=( Packade istället bilen och körde iväg mot Lalandia. (febern försvann på eftermiddagen och ingen mer kräkning sen natten)
Amanda och Alva visste inget om Lalandia, det var en överraskning =) och det blev det. Vi sa att vi skulletill en stor affär som låg enbit här ifrån. När vi körde över bron,börjaddehonfråga varför vi körde över den. Men när vi kom till Lalanddias parkering blev hon förvirrad och sa "detta liknar Lalandias parkering mamma, så konstigt" då berättade vi för henne, och hon skrek av lycka!!!!!! Det blev iallafall en jätte bra resa (25-28/12).  Barnen badade och badade alla tre!!!!!!

Nyårsafton
 Vi hade nyår hemma i år. Patrik och Anna och barnen var här och vi hade super trevligt!!! God mat !!! Anna hade gjort "bomben"  (philadelfiaost, grädde,gullök och svart romkaviar ovanpå ätesmed kex)  till välkomsdrinken (pisangabong, juice och sprite) och laxtårta till förrätt (var helt fantastiskt gott). Till varmrätt åt vi black and white, med råstekt purjulökspotatis (barnen pommes), fylld zuccini, wokgrönsaker, rödvinssås och bearnaisesås och till efterrätt blev det marängsviss. Helt underbar måtid. Är undderbart med en make som är kock =)

Lite  vin och skumpa blev det också ;-) Hade en super nyår =)

Bilder kommer !!!!!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0